Ne işe yarar?
ProMANAGE Kalite Operasyonları Modülü ile;
- Üretim süreçlerinin kalite takibinin sağlanması,
- Üretimde karşılaşılan kalite bazında bir probleme anında müdahale olanağının yaratılması,
- Üretim maliyetlerinin düşürülmesi,
- Ürün kalitesinin arttırılmasına destek sağlaması amaçlanmaktadır.
Birden fazla kalite verisi giriş tipi (sayısal, ikili seçim, listeden seçim, açıklama) ile makinelerden veya sahadaki ölçüm aletlerinden doğrudan ve otomatik olarak kalite verileri toplanabilir. Giriş yapılan kalite test sonuçları ile SPC analizi yapılabilir ve raporlanabilir. Kalite testlerinde kullanılan ölçüm aletlerinin kalibrasyon sürelerinin takibi sağlanır. Kalite bazında bir sorun ile karşılaşıldığında kullanıcılara otomatik uyarılar gönderilerek bilgilendirme yapılabilir. Böylece, düşük kaliteli üretim engellenir.
Neden Kullanılmalıdır?
İşletmelerde maliyeti ve kaliteyi kontrol altında tutmak için üretim süreçlerinin kalitesi takip edilmektedir. Üretimdeki kayıpların azaltılması ve hatasız üretim gerçekleştirmek amacıyla kaliteyi etkileyen üretim prosesi parametrelerinin takip edilmesi, parametrelerin bulunduğu aralığın dışına çıkıldığında anında fark edilmesi ve düzeltilmesi gereklidir. Özellikle hurdaya ayrılacak parçaya erken müdahale edilerek daha büyük bir kaybın önlenmesi ve problemin devam ettirilmemesi sağlanmalıdır.
Üretime etkisi nedir?
Üretim süreçlerinde ürünün kalitesi her zaman önemli bir konudur ve çoğu işletmede bu konuya gerekli özen gösterilmediği için çok büyük maddi kayıplar yaşanmaktadır. Kalite problemi işletmelerde kritiktir. ProMANAGE Kalite Operasyonları Modülü ile işletmelerde parça (ürün), kalıp, makine, operasyon bazında tekil veya çoğul olarak kalite süreçleri takibi sağlanmaktadır. Kalite probleminin üretim sürecinin hangi aşamasında olduğunun belirlenmesinde Kalite Modülü’nün yeri oldukça önemlidir. Elde edilen verilerin sonucuna göre herhangi bir kalite problemi algılanması durumunda, işletmelerde önlem alınması adına uyarılar/alarmlar üretilmektedir.
Ürün kalitesini arttırmak amacıyla üretim sahasından toplanan otomatik veya manuel test sonuçlarını analiz etmek için istatistiksel proses kontrol raporları alınabilmektedir. Böylece, prosesin performans analizi ve yeterlilik analizi yapılarak süreç dışında bir sorun olduğunda anında müdahale edilerek süreç iyileştirilir ve işletmenin ürün kalitesi korunur.